Pasta z białej fasoli

Hej, hej!
Nie wiem czy na blogu, jest zasada aby się przywitać. Ale czemu nie! Także, jeszcze raz HEJ!

Tego dnia naszła mnie ochota na coś z strączkami, a że lubię eksperymentować w kuchni, postanowiłem przygotować. Szybką i smaczną pastę z białej fasoli.
Oczywiście nie napiszę Wam ile co kosztowało, gdyż wszystkie potrzebne mi składniki znalazłem w mojej lodówce. Ale myślę, że koszt takiej pasty nie jest drogi, a pasta naprawdę jest smaczna.

Co będziesz potrzebować? :
* Puszkę białej fasoli, bądź wcześniej ugotowaną fasolę Jaś.
* Cebulę sztuk 1
* Szczypiorek (może być pęczek, zależy ile lubicie go w daniu)
* przyprawy

Sposób wykonania:
1. Fasolę odsączamy od wody, jeżeli jest to fasola z puszki, zostawcie wodę bo można później z owej wody, przygotować np. bezy bądź inny deser !
2. Cebulę kroimy drobno w kostkę, szczypiorek siekamy.
3. Fasolę rozgniatamy widelcem bądź miksujemy za pomocą blendera.
4. wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy do smaku ! |

Ja swoją pastę, podałem z grzankami z bułek gryczanych, z świeżym pomidorem oraz szczypiorkiem.
Naprawdę smaczna pasta ! A że lubię przygotowywać różnego rodzaju pasty to trafiła w moje gusta !!

Pozdrawiam Was ! I zapraszam na mojego instagrama jak i Facebooka
Instagram : @dietetycznasugestia
Facebook: Dietetyk Łukasz